EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS

Bikács: vidéki romantika a természet ölelésében - A felhőtlen nyaralás, a céges rendezvények és csapatépítők otthona

Bár egy vakáció - legyen az téli vagy nyári - minden esetben a felhőtlen pihenésről kell, hogy szóljon, a megszervezése gyakran sok fejtöréssel jár. Mindegy, hogy csak kettő vagy több ember indul útnak, az igények, kívánságok és elvárások még a legnagyobb összhang esetén is különböznek valamelyest. Elég csak a nemek közti különbségeket vagy korosztálybeli eltéréseket figyelembe venni. Mindenki picit mást akar, mégis meg kell oldani, hogy az összes résztvevő jól járjon. Lehetséges ez? Magyarországon igen! Egészen pontosan Tolna megye felé kell venni az irányt, ahol a bikácsi Zichy Park Hotel teljes körű szolgáltatással várja a természet, a sportok és wellness programok rajongóit. Mindezt pedig utánozhatatlanul magával ragadó környezetben, egyedülálló, különleges szolgáltatásokkal és profizmussal kínálja az év minden szakában.

Vidéki szálláshely Bikácson

Wellness-programok és aktív kikapcsolódás egy „fedél” alatt

Talán a legnagyobb problémát az szokta okozni egy utazás előtt, hogy eldöntsük, aktív vagy passzív pihenésre vágyunk. Leggyakrabban mindkettőből szeretnénk egy kis szeletet hasítani, ugyanakkor ezt a gyakorlatban nehéz megoldani. Ha épp egy kicsit nomád jellegű kikapcsolódást választunk, le kell mondanunk a gyertyafényes vacsoráról és puha ágyról. Ugyanez fordítva is igaz lehet. Egy wellness-hétvége ritkán torkollik túlélőtábor jellegű kirándulásba.

 

 

 

 

 

 

Több mint egy rendezvényhelyszín: családok, fiatal párok és idősek kedvelt pihenőhelye

 

Azonban Bikácson bárki ötvözheti a különböző programokat. Erre utal a szálloda jeligéje is, amely szerint a wellness élmények a vidék ízeivel várnak mindenkit. Még csak ki sem kell lépnünk a hotel kapuján ahhoz, hogy elvesszünk a lehetőségek végtelen tengerében. Házon belül elsősorban a SPA-élmények kedvelői találhatják meg számításaikat és ezzel együtt testi-lelki felfrissülésüket.

 

Wellness-élmények, napozóterasz és élménymedence

 

Mindez persze víz nélkül szinte elképzelhetetlen. Éppen ezért a szállodán belül egy önállóan szabályozható, meleg vizű élménymedence, míg az udvaron egy május és szeptember között üzemelő kültéri medence, napozóterasszal és Beach Bárral kiegészülve várja a csobbanni vágyókat. Emellett egy aromaterápiás finn szauna, egy fényterápiás infrakabin és egy Kneipp-taposó teszi teljessé a kínálatot a vízi-wellness élményekre vágyók számára. Ráadásul mindkét medencében a speciális forgató-berendezéseknek köszönhetően energetizált vízben lehet fürödni, így úszás után is sokkal kisebb fáradságérzet nehezedik a szervezetre.

 

Kikapcsolódás és pihenés Bikácson

 

Energetizált belső tér – a szállodai vendéglátás magasiskolája

 

Nem csak a vízben, hanem a szálloda minden részlegében energetizált térben lehet pihenni, ami azt jelenti, hogy egy különleges készülék mindenféle káros sugárzástól és eletroszmogtól folyamatosan mentesíti a belső tereket, amelyek így a lehető legjobb hatást gyakorolják minden vendég egészségére. Végül, de nem utolsó sorban nem lehet szó nélkül hagyni a Zichy méltán népszerű szolgáltatásának számító masszázskínálatot sem. Csaknem egy tucat lehetőség közül lehet választani, amelyek többsége aromaterápiás, ezáltal frissítő és egyben relaxáló hatású.

 

Turisztikai csemege vidéki romantikával fűszerezve

 

Aki nem híve a hosszú kirándulásoknak, de mégis ízelítőt akar kapni a vidéki élet sajátosságaiból és szépségeiből, annak lényegében ki sem kell mozdulnia a Zichy Park Hotelből. A szállodának otthont adó birtokon egy komplett kis tanyát alakítottak ki, amelynek az egyik legkedveltebb részlege a háztáji állatoknak otthont adó Zichy Zoo. Itt a baromfiudvarban kakasokat, tyúkokat, kacsákat, sőt még fácánokat is tartanak, míg az ólakban disznók, a pajtában pedig lovak és más állatokat élnek. Ezeket egészen kora reggeltől lehet látogatni, simogatni, sőt a vállalkozó kedvűek a gondozásukban is aktív szerepet vállalhatnak.

 

Tökéletes vidéki nyugalom - Zichy Park Hotel

 

Gazdag programok akár céges rendezvények számára is

 

Amitől igazán vidék a vidék, az Magyarországon nem más, mint a disznóvágás. Ez ugyan idényjellegű program, de az érdeklődők, akár cégek is, késő ősztől egészen a tavasz elejéig részt vehetnek benne a hotel kistápéi hagyományokat követő parasztudvarán. Ilyenkor a szokásoknak megfelelően hajnalban kezdődik a munka, amelyet egy böllér és számos sokat látott gazda és hentes irányít. Mivel a disznó feldolgozása hosszú időt vesz igénybe, így a segítség mindig jól jön a vendégek részéről, akik jutalmul a legfinomabb falatokat és frissen sült húsokat kóstolhatnak egész nap. Napközben többnyire sült máj és „nyakapecsenye” a menü, vacsorára pedig elkészülnek az igazi disznótoros elengedhetetlen fogásai, így különböző hurkák, kolbászok és töltött káposzta közül lehet válogatni.

 

VIP partneri rendezvények számára is kitűnő rendezvényhelyszín

 

Akár a disznóvágás záróakkordjaként, akár különálló programként érdemes a szálloda Vincellér házát is felkeresni, ahol a tolnai borospincék legfinomabb nedűit lehet megkóstolni. A program persze nem csak disznóvágáskor, hanem egész évben látogatható, a különleges italok mellé pedig az ízek harmóniáját biztosító pogácsákat és sajtkülönlegességeket szolgálnak fel kóstolóul az esemény vezetői, vagy céges rendezvény esetén a rendezvényszervezők.

 

Kapcsolódjon ki Bikácson

 

Méhészet a park hotelben: izgalmas csapatépítő program is kerekedhet belőle

 

Ha pedig mindez nem lenne elég, szintén a hotel területén bárki megismerkedhet egy igazi vidék mesterséggel, a méhészettel. Ehhez az udvaron elhelyezkedő kis tavon kell átvágni, ahol a horgászház mögötti terület ad otthont a rendkívül látványos méhészbemutatóknak. A programokon a környék legjobb szakemberi avatnak be bárkit a méhek és a mézek világába. Kiderül, hogyan készülnek a legjobb minőségű házi mézek, amelyeket természetesen minden esetben meg is lehet kóstolni a helyszínen.

 

Szabadtéri programok egész kavalkádja vár

 

Az, hogy valaki túrázni, kirándulni, biciklizni vagy más aktív, szabadtéri programra vágyik, egy utazás során még nem számít ritka jelenségnek. De, hogy horgászatra és vadászatra is lehetőség nyíljon egy helyen, az már kifejezetten kuriózumnak minősül. A Zichy Park Hotel viszont ebből a szempontból is különleges, mivel festői birtokán belül saját halastaván biztosít horgászási lehetőséget a látogatóknak. Ehhez két stéget is kialakítottak, illetve három csónakkal beljebb is lehet evezni a vízen, így nem csak a parton várakozva lehet izgulni a kapás miatt. Ami pedig a kopoltyús felhozatalt illeti, a mélyben betelepített amúrok, pontyok, busák és szürke harcsák úszkálnak, amelyeket saját eszközeivel és felszerelésével bárki elkészíthet vacsorára, de aki csak a horgászás örömére vágyik, az a halakat visszaengedheti a tóba.

 

Vadászat és gyönyörű kiránduló útvonalak egy helyen

 

A szállodát körülvevő hatalmas erdők is lehetőségek tucatjait biztosítják. Házon belül is több szervezett program indul, hetente kétszer. Így a kirándulni vágyók túravezetők segítségével térképezhetik fel a környéket hosszabb, illetve rövidebb útvonalakat bejárva. Akit pedig a szomszédos gyulaji és tamási erdők vadpopulációja vonzz, szintén kiváló lehetőségek közül választhat. Különösen a dámvad-állományáról ismert a régió, de vaddisznó- és fácánvadászaton is részt vehetnek a hobbi és hivatásos vadászok. Nekik a Zichy munkatársai segítenek felvenni a kapcsolatot a vadászterületek illetékeseivel, illetve programok megszervezésében is bárkinek segítenek.

 

Az éttermi vendéglátás vidéki gyöngyszeme

 

Természetesen a vidékies hangulat mellé megfelelő gasztronómiai kínálat is társul. A hagyományos ízek azonban a szállodában a legmodernebb eljárásokkal és technikával készülnek. Ezáltal sok fogás igazi reformcsodának minősül és tökéletesen illeszkedik az egészséges étrendet követők menüjébe. Igény szerint emellett a vegetáriánus vagy más speciális táplálkozást követők számára is remek választékot tudnak felsorakoztatni az intézmény séfjei, reggel, délben és este egyaránt.

 

Elsőrangú rendezvényhelyszín esküvők, céges rendezvények, születésnapok, csapatépítők számára

 

A szálloda Borostyán nevű éttermében amúgy 130 ember foglalhat helyet, emellett az innen nyíló Babits különterem további 30-40 fő fogadását teszi lehetővé. Utóbbi helyiség esküvők, zenés rendezvények, céges meetingek, csapatépítő tréningek és más magánrendezvények számára is helyszínt biztosít, a programok megszervezésében és lebonyolításában pedig a Zichy szakemberei nyújtanak széleskörű segítséget.

 

Vidéki esküvőhelyszín Bikácson

 

A Zichy Park Hotel egész évben várja a pihenni vágyókat és a cégek rendezvényeit

 

A szállodában szinte minden egy helyen összpontosul. Nyaralás előtt így nem kell azon törnünk a fejünket, hogy a természet szépségét vagy egy hotel kényelmét válasszuk, illetve laza pihenésre vagy aktív programokra vágyunk. A bikácsi hotelben mindezt egyszerre tehetjük meg az ország egyik legszebb környezetében, feledhetetlen emlékekkel gazdagodva.

 

 


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor