EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS

Pikniktől a gyertyafényes vacsoráig - Helyszínajánló a romantikus randevútól egészen az esküvőig

Tavi csónakázás a hűsítő lombok alatt, séta egy mesebeli vár falai közt vagy egy piknik a hegyekben? Budapesten számos olyan lehetőségük van a szerelmeseknek, amely tökéletes helyszínül szolgálhat egy feledhetetlen randevúnak. Mindegyik igazi kuriózum a maga nemében, egyedi hangulattal, látvánnyal és kínálattal, ezért egy romantikus program tervezése előtt érdemes gondosan megismerkedni mindegyikkel. Ezt tesszük mi is.

Tökéletes romantika Budapest szívében

Programajánló az aktív pihenés szerelmeseinek

Azoknak a pároknak, akik az aktív pihenés hívei és a természetet is szeretik, mindenképp a budai hegyvidék felé érdemes venniük az irányt. Rögtön a belvárosban, a Duna partján magasodik a Gellérthegy. Aki nem ijed meg a felfelé vezető lépcsők kígyózó sorától, és feljut a 235 méteres csúcsra, annak páratlan kilátásban lehet része.

 

Ráadásul, ha valaki az esti órákra időzíti sétáját, a pesti oldal felé pillantva nem csak a csodálatos panorámában gyönyörködhet, hanem a város éppen kigyulladó fényeit is elkaphatja. Amúgy a hegy Magyarország első nagy keresztény térítőjéről, a lombardiai származású, Szent Gellértről kapta a nevét, akit a legenda szerint a Vata-féle lázadás résztvevői kétkerekű talyigán a mélységbe löktek. A természeti kincs értékére az UNESCO is felfigyelt és 1987-ben a Citadella erődjével, a budai várheggyel és a várost átszelő Duna látványával a Világörökség részévé nyilvánította a Gellérthegyet.

 

Romantikus helyek Budapesten

 

Kirándulás a János-hegyre

Szintén a budai hegyvidék népszerű magaslatai közé tartozik a János-hegy, amely 527 méteres magasságával már komolyabb kihívást jelenthet a természetjáróknak. Gyalog, futva vagy kerékpárral is lehet a csúcs felé venni az irányt. Aki viszont nem érez magában kellő erőt a mászáshoz, annak mindössze annyi a dolga, hogy jegyet váltson a szintén Budapest egyik nevezetességének számító fogaskerekűre, amely pillanatok alatt elviszi utasait a hegy tetejére.

Ott aztán Budapest egyik legszebb kilátója koronázza meg a természetjárást. Még 1910-ben készült el az épület, méghozzá Erzsébet királyné látogatásának emlékére. A 23 és fél méter magas, kör alakú, neoromán stílusban épült kilátóban 101 lépcső vezet felfelé, tiszta időben pedig egészen a Magas Tátra hófödte csúcsaiig is ellátni belőle.

 

Romantikus kirándulás Budapesten

 

A rakpart mint randevúhelyszín

Budapest talán legnagyobb csodája abban rejlik, hogy a Duna két oldalán terül el, Európa második leghosszabb folyójának partján pedig páratlan építészeti remekek kaptak helyet. Végigsétálni a budai és a pesti oldal rakpartján egy kellemes, napsütéses délután tökéletes programja lehet, az andalgás közben pedig a sebesen tovasuhanó folyó partján bármikor be lehet iktatni néhány rövid, távolba meredő pihenést.

 

Duna parti romantikus séta

 

Váratlan helyszínek hosszú sétákhoz

Hosszabb randevú esetén a legismertebb folyóparti nevezetességek is útba ejthetők. Talán a legnépszerűbb állomás a Parlament és a Kossuth tér. Bár az épület és a mellette elterülő övezet a romantikától távol álló törvényhozás és állami rendezvények ismert színhelye, szépségüknek köszönhetően egy átlagos hétköznap remek környezetet biztosítanak bármilyen találkozónak.

 

A Várnegyed – nem csak turistáknak

Kicsit nagyobb kitérőt jelent feljutni a Budai Várnegyedbe, azonban a palotának és környékének felkeresése szinte kötelező randihelyszínnek számít minden fiatal párnak. A történelmi időutazásnak is beillő, várfalak közti kerengés közben érdemes felkeresni a Halászbástyát, amelynek neoromán kilátóteraszaiból a legszebb a rálátás a fővárosra. Emellett szintén a közelben található a Budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás templom is, amely 2015 őszén véget ért felújítását követően ismét teljes pompájában, fehér tornyaival és színes tetőcserepeivel tárul a látogatók szeme elé.

 

Állatkert, sportrendezvények és szabadtéri színpad egy helyen

Budapesten létezik egy olyan speciális park, amely hivatalosan nem is park, hanem egy sziget. Mindössze néhány történelmi épületmaradvány, vendéglátóegység, sportközpont és szálloda található rajta, így legnagyobb része zöld övezet. Nem másról van szó, mint a Margitszigetről, amely a város legismertebb sportközpontjai közé tartozik, de sokan egyszerűen csak romantikázni járnak a fák hűsítő lombja alá vagy a Duna parti részhez. Egészen a 14. századig amúgy Nyulak szigetének hívták a kis földdarabot, amelyet a 14. században kereszteltek át IV. Béla király szenté avatott lánya után, aki életének jelentős részét töltötte a Domonkos-rend szigeten lévő apácakolostorában. Napjainkban a Margitsziget legismertebb nevezetességei közé a zenélő szökőkút, a víztorony, a szabadtéri színpad, a japánkert, illetve a mini vadaskert tartozik.

Romantikus programok a Városligetben!

Időnként nehéz dönteni egy piknik, illetve gyertyafényes vacsora között. Budapesten viszont nem feltétlenül kell választani a két szélsőség között. Elég felkeresni Budapest második legnagyobb közparkját, a 14. kerületben lévő Városligetet, ahol 6500 fa lombjának rengetege számtalan különleges programlehetőséget és csodát rejt. A park belsejében lévő tavon jó időben csónakázni, télen korcsolyázni lehet.

 

Romantikus programok a fővárosban

 

Egy vadregényes helyszín, mely egész évben vár

A városligeti tóról remek rálátás nyílik a magyar főváros egyik legkülönlegesebb épületére, a Vajdahunyad várára. Az 1896-os millenniumi ünnepségekre tervezett komplexumban román kori, gótikus és reneszánsz-barokk elemek is megtalálhatók, illetve számos ismert magyar nevezetesség részlete. Megjelenik benne például a Jáki templom kapuja, a pécsi dóm kápolnarészlete, a szepescsütörtöki Zápolya-kápolna, lőcsei és a besztercebányai pártázatos házak, a brassói Szent Katalin-bástya tornya, a bártfai városháza erkélye, a gyulafehérvári Károly-kapu, a Gödöllői Királyi Kastély néhány motívuma. Emellett sok összekötő elem francia, olasz, román kori várkastélyrészleteket, francia reneszánsz kastélymotívumokat, valamint osztrák, barokk palotaelemeket idéz. Nevét pedig tornyáról és jellegzetes homlokzatáról kapta, amelyek az erdélyi vajdahunyadi vár legszebb elemeit jelenítik meg a fővárosban.

 

Legyen egy romantikus napotok a fővárosban

 

Városliget Café: a romantikus vacsorák elegáns helyszíne

Végül pedig, aki a gyertyafényes vacsorára vágyik a zöld övezet közepén, annak a Városliget Café & Restaurant romantikus eleganciája biztosan nem okoz csalódást. A Műjégcsarnok épületében berendezett étterem nyáron egy hangulatos teraszra is várja vendégeit. Itt könnyű grillfogások közül lehet választani, a menüt pedig akár szemünk láttára is elkészítik a séfek. A választék pedig hatalmas, így a tányérra halak, szárnyasok és vörös húsok, valamit ízletes zöldségek is kerülhetnek. Végül az elkészült vacsorát a különleges ízek mellett a már korábban említett páratlan környezet teszi feledhetetlenné.

 

Piknik és randi a fővárosban

 

Elsőrangú rendezvényhelyszín

Emellett az étteremben baráti összejövetelek, fogadások, esküvők és különböző rendezvények szervezésére is lehetőség van egész évben. Ezekhez összesen három terem közül lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet, így meghittebb, szűk körű vacsorák és nagyobb partik szervezése sem akadály.

Ez is azt mutatja, hogy a Városliget minden évben tökéletes választás lehet egy kis romantikázásra. Egymás után válogathatunk a sportos, elegáns, művészi és könnyed programok között, amelyek mind garanciát jelentenek egy tökéletes randevúhoz, illetve feledhetetlen élményekhez egyaránt.


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor