EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS

Terítéken a foci - diéták, sikerek és egy legendás étterem

Szigorú diéták, gondosan válogatott hozzávalók, grammra kimért adagok. Ezek ma már elengedhetetlen velejárói a profi labdarúgásnak. A legjobb csapatokban sokszor előfordul, hogy hetente két tétmérkőzés is szerepel a programban, több mint 90 percet pedig csak a maximális felkészültség és fizikai állapot mellett lehet eredményesen teljesíteni. Éppen ezért a legnagyobb csapatokban, mint például a Real Madridban vagy a Barcelonában már nem csak egy táplálkozás-szakértőt vagy dietetikust alkalmaznak, hanem minden játékos mellett külön szakember áll, aki személyre szabott és hatékony étrend kialakításáért felelős. Nézzünk be most az elitmenzákra, mit is esznek a legnagyobb labdazsonglőrök, és a spártai szigor mellett milyen apró bűnöket engedhetnek meg maguknak.

A Puskás Pancho Sport Pub

Szigorú diéta a futball-gasztronómiában

 

Korunk talán két legnagyobb ásza minden kétséget kizáróan az ötszörös Aranylabdás, argentin Lionel Messi és a háromszoros Aranylabdás, portugál Cristiano Ronaldo. Mindketten csapatuk legnagyobb gólvágójának számítanak, akik az akciók kialakításában is tevékenyen kiveszik a részüket és cseleikkel valamint technikai tudásukkal az őrületbe kergetik ellenfeleik védelmét. Ennek ellenére sok szempontból különböző típusú játékosokról van szó, különösen alkatilag, így táplálkozásuk közt is óriási eltérések mutatkoznak. A magas, és egyedülálló izomzattal rendelkező Cristiano Ronaldot a magánéletben sokan nehezen kezelhetőnek tartják, azonban, ami a diétáját illeti, kevés nála szigorúbb emberrel találkozni az élsport világában.

 

 

 

 

 

 

A konyhafőnök ajánlata…

 

Konyhafőnöke szerint a sztár leggyakrabban halból és zöldségekből készült ételeket fogyaszt, de a csirkét is előnyben részesíti, az ilyen fogások pedig a hagyományos portugál, illetve spanyol konyha alapját is képezik. CR7 több interjúban mesélt már napi rutinjáról, amelybe az étkezések is fontos szerepet kapnak. Eszerint reggelire teljes őrlésű gabonapelyhet fogyaszt, illetve időnként egy-egy péksütemény is belefér az étrendjébe. Délelőtti edzés közben speciális energia itallal pótolja az elveszített kalóriákat, majd ebédre és vacsorára, húsból, halból és zöldségekből készült fogásokat készít számára a szakácsa. Emellett csak gyümölcs alapú édességeket eszik, és rengeteg nyers gyümölcslevet iszik. Így naponta nagyjából 3000 kilokalóriát fogyaszt el, emellett pedig hetente öt sportfoglalkozása van, amely napi 4-5 órányi elfoglaltságot jelent. Ebben természetesen a lejátszott mérkőzések nincsenek benne.

 

Bajnokok diétája: gyümölcsök, turmixok, levesek és víz

Hasonlóan szigorú étrendet kell követnie napjaink másik futballzsenijének, Messinek is, akinek szinte napra, sőt órára pontosan megmondják, mit ehet. Meccsek közti időszakban például naponta 3 proteinturmixot iszik, így 60g fehérjét juttat be a szervezetébe, kerüli a szénhidrátot és rengeteg vizet iszik. Öt nappal a mérkőzések előtt a normál étkezések mellé egy speciális levest is beiktat, amelynek összetevői arról gondoskodnak, hogy a játékos vére híg maradjon, így az oxigénáramlás is gyorsabb legyen a testében. Egy nappal a soron következő összecsapás előtt sok húst, halat, zöldséget és főtt krumplit fogyaszt. Majd 6 órával a pályára lépés előtt zabkásából és tojásfehérjéből szerzi meg a szükséges energiát. Utoljára az összecsapások előtt 90 perccel eszik, ekkor már csak gyümölcsöket, amelyek a szükséges rostbevitelt garantálják számára.

 

Az éttermek sincsenek kizárva az étlapról

 

Azt senki ne gondolja, hogy az „atomkor” futballistái még soha nem láttak gyorséttermi menüt. Ezt kizárólag a mérkőzések után engedhetik meg maguknak, mivel egy-egy összecsapás alkalmával több, mint 10 kilométert futnak és legalább 1000 kalóriát égethetnek el. Emiatt a tétmérkőzéseket követő 1-2 órában az edzők is sokkal engedékenyebbekké válnak tanítványaikkal szemben, akik pizzákat, szendvicseket, szénsavas üdítőket és palacsintákat rendelnek. Emellett nagy sláger még a mogyorókrém és a különféle kolbászok is.

Puskás Pancho Sport Pub: ahol a szurkolók is jóllakhatnak

Farkasétvággyal nem csak a meccs közben elfáradt focisták küzdenek, hanem többnyire már közvetlenül a találkozó előtt a rájuk szurkolóik is. Budapesten szerencsés helyzetben vannak a rajongók, mivel létezik egy olyan hely, amelyben kiváló környezet, hatalmas tévék és válogatott finomságok várják a labdarúgás kedvelőit. Ez nem más, mint a Puskás Pancho Sport Pub, ahol a névadó tiszteletére magyar és spanyol fogásokat szolgálnak fel a vendégeknek. A kínálat hatalmas, így már az előételek közt is olyan különlegességek kapnak helyet, mint a borjútatár konyakkal és zöldségkonfettivel vagy a grillezett kacsamáj kakukkfüves briósban, körtelekvárral és madársalátával.

 

Ahol sportot űznek a gasztronómiából

A Pancho Pub-ban a főételek közt csupa válogatott finomság, így húsok, halak és zöldségek is helyet kapnak, amelynek köszönhetően a tartalmas és egészséges ételek szinte a pályákon remekelő futballisták menüjét idézik. Emellett a pub méltó emlékhelyet kíván állítani a valaha élt leghíresebb magyar játékosnak, Puskás Ferencnek is, akinek Spanyolországban a „Pancho” becenevet adták. Ez egyszerre a Ferenc, vagyis a Francisco becézése, másfelől pedig spanyolul „Pufi”-t jelent.

 

Emlékhely és kiváló étterem a nemcsak futball rajongóknak

1958-ban a magyar legenda, amikor elkezdett a Real Madrid színeiben játszani, kisebb túlsúllyal küzdött, amelytől rövid idő alatt megszabadult. Ezt követően pedig a pályán egészen pályafutása végéig a maximumot tudta nyújtani és igazi klasszisként szerepelt. Ezt a nagyságot a fővárosi étteremben számos emléktárgy, így pólók, bögrék hirdetik, amelyeket a látogatók az ott töltött pillanatok őrzőjeként, illetve ajándékként is megvehetnek. Mindezt egy-egy izgalommal végigszurkolt összecsapás, finom ebéd vagy vacsora méltó zárásaként.


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor