EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS
| Szerző: Profession.hu

Karácsonyi buli helyett önkéntesség

A nagyszabású látványos és szórakoztató céges karácsonyi bulik helyett idén a karitatív és önkéntes rendezvények kerültek előtérbe.

Gála Eseményszervező Kft - karácsonyi jótékonykodás

Néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy nagyobb magyar- vagy multinacionális vállalat ne tartott volna karácsonyi dolgozói rendezvényt, sőt az azonos szegmensbe tartozó vállalatok még abban is versengtek, hogy ki tud kreatívabb, egyedibb, meglepőbb koncepcióval kirukkolni a dolgozóik felé. Mára ez a helyzet sokat változott. A nagy vállalatok alig a fele engedélyezi magának, hogy megörvendeztesse kollégáit egy látványos és szórakoztató rendezvénnyel karácsony táján.

Fókuszban a társadalmi szerepvállalás

Semperger Szabolcs, a Gála Eseményszervező Kft .étékesítési igazgatója szerint éppen ezért nem beszélhetünk "karácsonyi trend"-ről hagyományos megközelítésben, hanem azt mondhatjuk, hogy most az egyszerűbb, gyakorta koncepció nélküli, alacsonyabb árfekvésű rendezvények száma a jelentősebb. Ebből adódóan nagyobb az igény szállodai vagy éttermi helyszínre, mint klasszikus, impozáns múzeumi környezetre, ahol a terembérleten túl a berendezés és az eszközök bérleti díja is komoly költséget jelenthet a megrendelő számára – nyilatkozta.

 

 

 

 

Az a néhány vállalat, akik idén is megengedhetik maguknak, hogy kreatív koncepción alapuló rendezvényt álmodjon meg a dolgozóiknak, ahogy már tavaly is, elsősorban a "retro-feelinget" vagy a "modern-stílust" állítja a rendezvény fókuszába és a koncepciónak megfelelő helyszínt, azaz múzeumot, rendezvényközpontot vagy akár egy színháztermet választ – tette hozzá.

 

A szakember szerint a karácsonyi rendezvényektől eltekintve az idén komoly szerepet kapott az "önkéntesség" beépítése a rendezvénytervekbe, amely "elem" révén például számos óvodakerítés kapott új külsőt, több erdőgazdaság kézzel barkácsolt madáretetőkkel lett gazdagabb, boldog és mosolygós arcok a fizetségek ebben az esetben. Az így elköltött forintok biztos, hogy jó helyre kerülnek és a jelenlegi gazdasági környezetben egyre több ilyen kezdeményezésre van szükség – véli Semberger Szabolcs.

 

Az idén „kakaópartira” futotta

 

A szűkösebb büdzsé a jótékonyság szellemében nem csoda, hogy idén a HR vezetők körében kimondottan nagy sikert aratott a Mikulásgyár kezdeményezése, amely arra próbálta rávenni a vállalatokat, hogy olyan helyszíneken tartsák eseményeiket, ahol a bérleti díjat jótékony célokra fordítják. A Mikulásgyár mellett felállított, 800 négyzetméteres, fűthető Charity Event Hall elnevezésű rendezvénysátorban több mint 20 cég tartott kisebb- nagyobb összejövetelt.

Bóta Renáta, a Mikulásgyár rendezvényigazgatója szerint nem csak a jótékonyság az, ami ide vonzza a vállalatokat. Az elmúlt éveknél kisebb budget miatt a legtöbb vállalat rövidebb eseményeket tart itt, sok cég "csak" kakaó-partira hozza dolgozóit, azok családtagjait, esetleg rövidebb állófogadást tart a helyszínen – nyilatkozta. Ezek a cégek ugyan máshol is tarthatnák ilyen típusú rendezvényeiket, de mivel egyre több HR és marketingért felelős szakember tudja, hogy a CSR ügyek megfelelő beépítése a menedzsment-munkába növeli a vállalat munkaerő-megtartó erejét és a vezetők támogatottságát, ezért aztán érthető, hogy sokan a Mikulásgyárat választották helyszínnek - magyarázza Bóta Renáta.

 

Az adományokat csomagoló önkéntesek tavaly 20, idén pedig 50 százaléka érkezett valamelyik hazai vállalattól, ők munkaidőben, a saját vállalatuk szervezésének köszönhetően dolgoztak az akcióban. Az önkéntesek növekvő száma is azt bizonyítja, hogy egyre több vállalat gondolja úgy, hogy a társadalmi szerepvállalás ügyeit az eddigieknél komolyabban kell vennie - véli Bóta Renáta.
 

 

 

2011. december 23.


Forrás: https://www.profession.hu/cikk/20111223/karacsonyi-buli-helyett-onkentesseg/698

Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor