EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS
| Szerző: Eventrend Központ

Meztelen torta – az új trend esküvőn és más rendezvényeken

„Naked cake” vagyis meztelen torta már hazánkban is igen népszerű. Az Eventrend cateringgel foglalkozó egységei szerint egyre több rendezvényen választják a szervezők az esemény fénypontjának ezt az egyszerű, mégis ünnepélyes desszertet.

Catering - naked cake

Meztelen tortát első alkalommal Christina Tosi készített 2014-ben, aki az Egyesült Államok egyik neves séfje, emellett üzletasszony és számos szakácskönyv szerzője is. Az elmúlt néhány év alatt a naked cake meghódította Amerikát és Európát is.

A meztelen torta könnyen felismerhető, hiszen hiányzik a külső krém- vagy cukormáz borítása, így a piskóta rétegei között, az egyébként láthatatlanul megbúvó krém jelen esetben igazán jól érvényesül. A díszítés pedig általában friss gyümölcsökkel, illetve élő virágokkal történik, mely látványos és ünnepélyes összhatást eredményez.

Nagyobb családi eseményre vagy céges rendezvényre készül? Rendezvényszervezésre, helyszínbérlésre  ide kattintva kérhet ajánlatot!

Otthon is elkészíthető

Kevesebb kézügyességgel, akár otthon is elkészíthető a naked cake, bármilyen tortarecept alapján. Süthetünk sima sárga színű piskótát, ehhez jól illik a hófehér krém. Gyönyörű színeket varázsolhatunk, ha a krémhez (a recept utasításait követve) különféle gyümölcsöket adunk, akár apróra vágva, akár pürésítve - izgalmas és mutatós eredményre számíthatunk. Csokoládés ízvilág eléréséhez a piskótába kerülhet kakaópor, megfelelő arányban, a krém pedig készülhet fehér csokoládéból.

A torta összeállításánál arra kell csupán figyelni, hogy a krém végig egyenletes vastagságban kerüljön a rétegek közé, hogy az összhatás szép legyen. Ezután már csak ízlésesen el kell helyezni a torta tetején a friss gyümölcsöket és/vagy virágokat. Ha emeletes tortát készítünk, akkor a szintek közötti részt is díszíthetjük. Csak a kreativitásunk szabhat határt a végeredménynek.

 

                  


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor