EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS

Legénybúcsú Budapesten - Rendezvényszervezés az esküvők előtt

Bár az esküvő a közhelyekkel ellentétben nem csak a nők, hanem a férfiak számára is hatalmas öröm - máskülönben nem jutnának el a lánykérés jelentette nagy lépésig -, a boldogságukba többnyire egy csipetnyi gyász is vegyül. Ennek legfőbb oka, hogy a házassággal gyökeres változások várnak rájuk. Ideális esetben a család iránti felelősség és az ezzel járó feladatok kapják a főszerepet, amely miatt a könnyed, barátokkal eltöltött hétvégék, partik, iszogatások és meccsnézések időszaka véget ér… vagy legalábbis az ara engedékenységétől függően minimálisra korlátozódik a laza programok száma. Éppen ezért minden vőlegénynek kijár a legénybúcsú, hogy még egyszer, utoljára, minden korábbinál nagyobb és hangosabb szórakozásban lehessen része a legjobb barátaival. Lássuk, hogyan válhat emlékezetessé egy ilyen esemény. Következzen néhány ötlet, helyszín- és programjavaslat a szervezés előtt állók számára, illetve a legfrissebb trendek a legénybúcsúk világából.

Legjobb legénybúcsú Budapesten

A hagyomány gyökerei: ünneplés a házasság előtt az ókori Spártában

 

Még a legénybúcsúk sem jelentenek kivételt az alól, hogy a gyökereik az ókorból eredeztethetők. Egészen pontosan a vasfegyelméről és kőkemény harcosairól ismert görög államban, Spártában pattantak ki a szokás első szikrái, ahol a házasság előtt álló katonákat ünnepelték meg társaik egy-egy hangos mulatsággal. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen szórakozni már az antik kor emberei is remekül tudtak, ugyanakkor a harcosoknak csak ritkán nyílt rá lehetőségük. Éppen ezért, ha feletteseiktől engedélyt kaptak egy-egy görbe estére, azt maximálisan kihasználták.

 

 

 

Régebben gyakrabban szerveztek téli esküvőket hazánkban

 

Később a legénybúcsú hagyománya egész Európában, így Magyarországon is elterjedt. Azonban az ünneplés célja átalakult és elsősorban az ártó szellemek távol tartása kapta a főszerepet. Éppen ezért a programoknak minél hangosabbnak és színesebbnek kellett lenniük. Néhány évtizede pedig még jellemző volt az is, hogy a legénybúcsúk főszezonja a farsang idejére esett. Ennek oka, hogy régen a téli esküvők gyakoribbak voltak, mivel azokat a disznóvágásokkal egy időben, november és január között tartották. Végül, a 20. század végén, illetve a 21. század elején betört a kontinensre a tengerentúli minta. Egyre több amerikai film mutatta be, hogyan kell végleg elköszönnie a „szabadságától” annak a férfinak, akinek bekötik a fejét. Ezek a példák rendkívül erőteljesnek bizonyultak, máig meghatározóak, ugyanakkor már nem nevezhetők egyeduralkodóknak. Az igények egyre szélesebb körűek, ezzel párhuzamosan pedig a lehetőségek száma is kimeríthetetlen.

 

Legénybúcsú Magyarországon

 

A jó legénybúcsú titka: váljunk jó rendezvényszervezőkké

 

„Jó ügynök volt, kár érte!” Talán a legtöbb barát így vélekedik házasulandó társáról. Emiatt is törekszenek arra, hogy méltó módon búcsúztassák eddigi kötetlen éveit. Mert bizony a legénybúcsú megszervezése a vőlegény legjobb barátainak feladata. Mivel előfordulhat, hogy nem egy, hanem több társasághoz is tartozik az ünnepelt, így a szervezőknek célszerű kihasználniuk a modern világ lehetőségeit és valamelyik internetes közösségi oldalon csoportot létrehozni az eseménynek. Mindezt 1-2 hónappal a nagy este vagy hétvége előtt a legjobb megtenni, hogy jusson idő az ötletelésre, feladatok kiosztására, illetve szükség esetén a vásárlásra vagy a kiválasztott helyek lefoglalására.

 

Humor és kreativitás – ennyi kell a szervezéshez

 

Mivel a költségeket a résztvevők közösen vállalják, így ebben a tekintetben is fontos egyezségre jutni, illetve szem előtt kell tartani azt is, hogy a főszereplőt semmilyen anyagi hozzájárulással nem szabad terhelni. Neki gyakorlatilag minden pillanatban egy VIP-es vendéghez illő figyelem jár majd. No meg némi megpróbáltatás ezért cserébe… Éppen ezért az is lényeges szempont, hogy a barátok a vőlegény ízlésvilága, hobbijai és egyénisége alapján állítsák össze a menetrendet és a programokat. Öncélúskodásnak tehát ezúttal helye nincs, humornak és kreativitásnak viszont annál inkább. Ami viszont a legfontosabb és minden körülmények között prioritást élvező szabály, hogy a legénybúcsún történtek szigorúan a résztvevők között kell, hogy maradjanak és a menyasszonyt még véletlenül sem szabad az esetleges kompromittáló részletekbe beavatni.

Ahogy a profi rendezvényesek csinálják: kell egy forgatókönyv

 

Amikor már összeállt a résztvevők listája, megegyezés született az anyagiakról és az esemény méretéről, akkor következhetnek a részletek. Először is tisztázni kell, hogy a hangos vagy a visszafogott, az extrém vagy a klasszikus programok vonzóak-e a vőlegény számára. Talán a leggyakoribb, amikor egy társaság otthoni iszogatással és beszélgetéssel melegít be, majd elindulnak és végigjárnak néhány szórakozó helyet, közben számos vicces és esetenként kínos kihívás elé állítják az est főszereplőjét. Mindezt persze megfelelő mennyiségű alkoholfogyasztás mellett, majd az est megkoronázásaként meginvitálnak egy könnyed ruházatú táncos hölgyet a társaságba.

 

Ahány legény, annyiféle legénybúcsú

 

Nem mindenki számára vonzó az amerikai minta. Előfordul, hogy a program annyira visszafogott és zártkörű, hogy teljes egészében a négy fal közé korlátozódik. A csöndes beszélgetést és emlékidézést visszafogott poharazgatás és falatozás kíséri. Végül pedig az újhullámosok, a legújabb trendek követői egyedi ötleteket valósítanak meg. Kiszemelnek egy vidéki települést, ahol olyan extrém programokra fizetnek be csoportosan, mint egy kalandpark látogatás, valamilyen extrém sport kipróbálása, barlangászás, sziklamászás, bungee jumping, ejtőernyőzés vagy vitorlás repülőzés. Ebben az esetben annyira nem a mulatozáson, mint a különleges élményen van a hangsúly. Hasonló szempontjai lehetnek egy néhány napos külföldi útnak, például a hegyekben vagy a tengerparton. Ugyanakkor ebben az esetben, az esti órákban persze az önfeledt szórakozás sem kizárt.

 

Tökéletes legénybúcsú

 

Nyugodtan bízzuk a dolgot profi rendezvényszervezőkre

 

Aki nem akar, vagy nincs ideje a szervezéssel bajlódni, esetleg nem érzi magát alkalmasnak a feladatra, annak sem kell elkeserednie. Magyarországon már számos hotel és más vendéglátással foglalkozó egység magára vállalja az előkészítés és lebonyolítás feladatát is. Rengeteg csomaggal és programmal várják az érdeklődőket.

 

Budapest bővelkedik kiváló rendezvényhelyszínekben

 

Budapesten, a legénybúcsúk egyik európai fellegvárában például nem csak hazai, hanem külföldi vendégeknek is kínálnak különböző lehetőségeket. Leggyakoribb, hogy a szórakozni vágyó fiatalok három napos program-sorozatot terveznek a magyar fővárosban. Ilyenkor a szervező cégek éttermi vacsorát, limuzint, táncos show-műsort és hajnalig tartó bár-látogatást tartalmazó csomagot állítanak össze számukra. Emellett az interneten böngészve is meg lehet találni a megfelelő segítséget. Aki például az eventrend.hu oldalt választja, a legjobb budapesti egységekkel kerülhet kapcsolatba, illetve sok lehetőség közül választhat a különböző típusú elképzelésekhez.

 

Az Eventrend rendezvényhelyszínein profik segítenek a lebonyolításban

 

Az eventrend.hu oldalán található helyszíneken a programok kivitelezésében profi, sokat tapasztalt szervezők vesznek részt, akik számos ötlettel is segítik a tanácstalan ünnepelni vágyókat. Ráadásul az oldalon böngészők nem csak a legénybúcsúkhoz, hanem konferenciákhoz, céges rendezvényekhez, üzleti reggelikhez, csapatépítő tréningekhez, bemutatókhoz, turisztikai programokhoz, családi eseményekhez és esküvőkhöz is remek lehetőségeket találnak.

 

Budapest, a legénybúcsúk fővárosa

 

Ahogy korábban is kitértünk rá, Budapest nemzetközi szinten is a legénybúcsúk egyik központja. Egy friss felmérés szerint a házasságkötés előtt álló fiatalok ötödik legkedveltebb célpontja Európában. És, hogy mi a vonzereje? Nevezetességeinek szépsége és különleges elhelyezkedése már-már közhelynek számít. Emellett olyan vendéglátó egységekkel is rendelkezik, mint egyetlen más város sem a kontinensen. A romkocsmák különleges hangulata szinte mágnesként vonzza a külföldi turistákat, különösen a briteket, akik ráadásul pénztárcájukat is tudják kímélni a magyar fővárosban. Ha valaki gondosan válogat a legjobb és legkedvezőbb ajánlatok közül, nagyon jó áron összeállíthat magának egy komplett turisztikai csomagot. Ez azt jelenti, hogy egy retúr repülőjegy, egy hostel szállás egy éjszakára, egy korsó sör, egy angol reggeli, egy hamburger, a taxi és egy belépő egy klubba, vagy egy focimeccsre 197 euróba, átszámítva nagyjából 78 ezer forintba kerül. Ez az egyik legkedvezőbb a legnagyobb és legkedveltebb Európai városokat tekintve.

 

Legény- és lánybúcsúk: a belvárosi éjszakai élet mindennapos színfoltjai

 

A magyar főváros nyüzsgő hangulata és különlegességei is egyedi vonzerőt nyújtanak. Pont ezért a legkedveltebb szórakozóhelyekben szinte egész évben pezseg az élet. Erre utal az is, hogy a szórakozó-negyedekben még hajnali 3-kor is előfordul néhány közlekedési dugó, ilyet pedig szerte a világon csak nagyon kevés városban lehet látni. Továbbá a belváros egész napos kikapcsolódást tud biztosítani bárki számára. Ha például végig megyünk a legpestibb utcának tartott Király utcán, a Kazinczy utcán, esetleg a nagykörúton vagy a Ráday utcában, akkor napközben kellemes kávézásra, beszélgetésre, fagylaltozásra nyílik lehetőség, sőt néhány kézműves piacon is lehet vásárolgatni, éjszaka viszont egészen megváltozik az arculatuk. Egymást váltják a koncertek, bulik vagy kisebb fesztiválok és önfeledt szórakozók lepik el a környéket, ahol rendszeresen felfedezhetők az egyenpólóba öltözött legénybúcsúsok kis csoportja is. Lehetnek magyarok vagy külföldiek, a közvetlenség és a jókedv garantált mindkét részről, így aki csak néhány percre, de közéjük keveredik, biztosan jó társaságban érezheti magát, az est főszereplője pedig feledhetetlen élményekkel állhat később az oltár elé.

Szervezz legénybúcsút Budapestre

 


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor