EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS
| Szerző: Eventrend

Karácsonyi koktélok az ünnepi asztalra

Közeleg az ünnep, a háziasszonyok gondolatban már lázasan tervezgetik a karácsonyi asztalra illő finom fogásokat. Az Eventrend hozzáértő kollégái most egy elegáns koktélválogatással kedveskednek nekünk, hogy az idén a karácsonyi asztal valóban tökéletes legyen. Az italok néhány perc alatt otthon is elkészíthetők, természetesen receptet is adunk hozzá. Gyerekeknek elkészíthetjük alkoholmentes változatban is.

 

Karácsonyi rendezvények

Karácsonyi tojáslikőr

Hozzávalók:

5 db tojássárgája

3 evőkanál cukor

4 dl tej

fél teáskanál fahéj

negyed teáskanál szerecsendió

1 vaníliáscukor

2 dl tejszín

2 dl rum

Elkészítés:

Egy nagyobb tűzálló edényben keverjük el a cukrot és a tojássárgáját. Adjuk hozzá a tejet, a fűszereket majd állandó kevergetés közben melegítsük fel (forrásig nem szabad hevíteni, mert a tojás összeugrik). A tűzről levéve keverjük hozzá a tejszínt és a rumot. Jól behűtve tálaljuk. Díszíthetjük fahéjrúddal és néhány szem koktélcseresznyével.

 

 

Áfonya-málna Puncs 

Hozzávalók:

10 dkg fagyasztott málna

3 mandarin cikkekre szedve, fagyasztva

5 dl áfonyalé

2 dl gin

2 dl friss narancslé

1 üveg habzóbor

Elkészítés:

Minden hozzávalót – a fagyasztott gyümölcsöket is – tegyünk egy nagyobb puncsostálba és keverjük el. Pohárba töltve díszíthetjük narancs szeletekkel, áfonyával, málnával.

 

 

 

 

Pezsgő bomba cseresznyével

Hozzávalók

fagyasztott cseresznye

Maraschino likőr

habzóbor

Elkészítés

Tegyünk egy szem fagyasztott cseresznyét egy pezsgőspohárba majd öntsük fel jól lehűtött habzóborral és 2 cl Maraschino likőrrel. Kellemes ízű ünnepi koktélt kapunk végeredményül.

 

 

 

Huncut hóember

Ez a csodás alkoholos forró csokoládé mind látványában, mind pedig ízében arra termett, hogy megalapozza az ünnepi hangulatot, sőt desszertként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

olvasztott csokoládé

csokireszelék

tejszínhab

személyenként:

 1 gombóc vaníliafagylalt

2 dl forró csoki

4 cl Baileys

Elkészítés:

A jegeskávés pohár tetejét alaposan mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd a csokireszelékbe. A pohár alján helyezzünk el egy jó nagy gombóc vanília fagylaltot, majd öntsük fel a forrócsokival és a Baileys-zel. A tetejére pedig sok tejszínhab és további csokireszelék kerüljön.

 

 

Vérnarancs Aperol Spritz

Hozzávalók (személyenként)

1 evőkanál Aperol

1 dl vérnarancslé

2 dl habzóbor

Elkészítés:

Tegyünk a shakerbe jeget, majd a narancslével és az Aperollal alaposan rázzuk össze. Ezt töltsük egy pezsgős pohárba és öntsük fel a habzó borral. Díszítéshez használhatunk narancsszeleteket vagy a narancshéjat is.

 

 

 

 


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor