EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS
| Szerző: Eventrend Központ

Grillparti nyáron – csak lazán!

Az Eventrend rendezvényszervező egységei a nyári időszakban gyakran kapják feladatként kertiparti kivitelezését. A profi szakemberek természetesen tudják, hogyan kell zökkenőmentesen levezényelni az eseményt, úgy, hogy mindenki jóllakjon és jól szórakozzon. De mi a helyzet akkor, ha saját magunk szeretnénk grillpartit szervezni a bártok számára? Íme, néhány jó tanács szakértőinktől – hogy a pácolt hús, a fűszeres padlizsán és a parázson sült burgonya is tökéletes legyen, a vendégek jól érezzék magukat és a házigazdának is jusson ideje néhány hideg sörre a sok teendő mellett.

Grillparti

1. Fő az előrelátás!  

Ha már kialakult a társaság és nagyjából tudjuk, hogy hány főre számíthatunk, akkor érdemes bevásárlólistát készíteni, mert akármilyen egyszerű is ez a rendezvényforma, az előkészület sok időt vesz igénybe. Sem energiánk sem időnk nem lesz arra, hogy a buli előtt még háromszor visszaszaladjunk a boltba, mert valamit elfelejtettünk.

 

2. Grillparti esetében nem igaz a mondás, hogy „a kevesebb néha több”!

Inkább többet vásároljunk mindenből, mert nagyon ciki, ha a későn érkezők korgó gyomorral bámulják az üres grillrácsot. A maradékot le lehet fagyasztani, vagy csak a hűtőbe tenni. Így legalább a következő napokban nem kell azon gondolkodni, hogy mi legyen a vacsora.

3. Amit lehet, készítsünk el előre!

A húsok 1-2 nappal a buli előtt, a zöldségek pedig aznap reggel páclébe kerülhetnek – ezzel is értékes perceket spórolunk és az ízélmény is fokozható. A salátákat szintén érdemes már előző este elkészíteni.

A burgonyát alapos tisztítás után csomagoljuk alufóliába, majd tegyük jól látható helyre, nehogy a feledés homályába merüljenek. Ha fennáll a veszély, hogy memóriánk csökkent kapacitása miatt a burgonyák nem kerülnek idejében a grillrács alá, akkor kérjünk meg valakit, hogy figyelmeztessen erre minket. Ha még ebben az esetben sem kerülnek a parázsra a burgonyacsomagok, akkor legalább lesz majd kit hibáztatni emiatt.  

Az italokat jól hűtsük be, készítsünk sok jégkockát, mert a nagy melegben mindig nagyobb mennyiség fogy ezekből. A poharakat, tányérokat, evőeszközöket, szalvétát is készítsük elő, ne akkor kelljen kapkodni, amikor a vendégek már megérkeztek.

4. Vegák a fedélzeten!

Manapság egyre többen választják a vegetáriánus étkezést. Ezt mindenképpen tiszteletben kell tartani, akár egészségügyi, akár elvi okai vannak ennek a táplálkozásformának. Lehetőleg a zöldségeket (padlizsán, cukkini, paprika, paradicsom, stb.) a húsok előtt süssük meg, hogy azok ne érintkezzenek semmilyen állati eredetű étellel. Ha több vega is van a csapatban, akkor arányosan növelhetjük a zöldségek mennyiségét és csökkenthetjük a húsokét.

5. Csak csendben! Ja, nem…

A sok hideg ital hatására bekövetkező hangos jókedv miatt a szomszédból érkező panaszáradat megelőzhető, ha már délelőtt egy tányér frissen sült meggyes pitével vagy egy üveg borral átugrunk és felkészítjük őket az esti megpróbáltatásokra.

6. Mindenekelőtt érezzük jól magunkat!

Nem kell túl komolyan venni ezt az egész szervezést. Ha a fenti pár pont alapján minden a megfelelő időben és mennyiségben a helyére kerül, akkor gyakorlatilag olyan nagyot nem hibázhatunk és jó eséllyel házigazdaként is élvezhetjük a barátok társaságát, hiszen nem leszünk folyamatosan elfoglalva a kiszolgálással. Ha mégsem lesz tökéletes - bár erről kérdezzük meg a vendégeket is, mert valószínűleg számukra fel sem tűntek az apróbb hiányosságok - hát, akkor majd a következő alkalommal jobban sikerül. A lényeg, hogy engedjük el a felmerülő problémákat, és örüljünk együtt a barátokkal!

 

Ha mégis inkább profikra bízná a szervezést: ide kattintva kérhet ajánlatot!


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor