EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS
| Szerző: T.P.

Salon étterem: a fine dining étkezés hazája

Salon étterem a fine dining étkezés otthona.Budapest egyik legkülönlegesebb étterme a Salon étterem.Nemcsak azért, mert a Világ Legszebb Kávéházának is otthont adó régi New York Palotában, a mai New York Palota épületében található, hanem mert az utóbbi években óriási divatba jött fine dining étkezés hazájának is nevezhető.

Az igazi magyar fine dining

Ha megkérdeznénk 100 embert hogy miről is van szó, akkor nagy valószínűséggel a 90%-a nem tudná, hogy miről is van szó.Hogy ez egy kicsit ellentmondás? Nem. Valljuk be őszintén, hogy ez a fajta étkezési mód per pillanat egy szűkebb rétegnek megfizethető étkezési forma.Egy átlagember évente egy maximum két ilyen alkalmat engedhet meg magának.De mi is ez egészen pontosan? 

 

Ez egy olyan étkezési fajta, amelyekre ha gondolunk, akkor az elegancia, a nem hétköznapi ízek, a luxus-gasztronómia szavak és kifejezések jutnak eszünkbe. Itt nem lehet találkozni olyan tányérokkal, melyek „púposra” vannak rakva, ellenben a felszolgált étkek precízen egymásra épülve vannak szervírozva.Mondani sem kell, hogy a különleges alapanyagok, a séf gondos munkája nélkül az egyik sem érne semmit sem. A minőség tehát mind az alapanyag, mind az emberi tényezők terén elsődlegesnek számítanak. Hogy ebben miért is a Salon  a legjobb étterem Budapesten? Azt a következő oldalon megtudhatja, illteve látogasson el oda személyesen. Asztalfoglaláshoz ide  kell kattintani!

Salon étterem - igazi fine dining

 

A legjobb étteremhez a legjobb séf dukál

 

Mert a séfjük- Wolf András aki az ország legjobb séfjei között van számon tartva- eleve garanciát jelent a csúcsra vezető út felé. Betérve a Salonba az ember különféle menüsorokból választhat ízlésének megfelelően.Úgy kell ezt az egészet elképzelni, mint ha a képzőművészetre gondol az ember: olyan ételeket kapunk a tányérunkra, melyeket a chef egy aprólékosan kialakított ív mentén készít el.

Amikor az „alkotás” a Vendég elé kerül, az több lépésben, több fogáson keresztül valósul meg, s ez általában 6-8 adag ételt jelent. Kezdve az előételtől egészen a desszertig, majd a borsor végig kóstolása koronázz a gasztronómiai élmények forgatagát.Ha mindez meghozta az ember kedvét, akkor nincs más hátra, irány a Salon. Tapasztalja meg Ön is az étkezés 21. századi csúcsát!

 

2016. október 15.


Forrás: http://www.lobu.hu/fine-dining-a-salonban_img-2.html

Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor