EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS
| Szerző: Eventrend Központ

Dobd fel a partit! – látványos finomságok kerti parti idejére

Ha nyár, akkor kerti parti a barátokkal! Nincs jobb dolog, mint hirtelen ötlettől vezérelve áthívni a barátokat egy jó kis sütögetős, beszélgetős estére. A következő néhány praktikus és egyszerű receptet az Eventrend cateringes kollégáitól lestük el, melyekkel hangulatosabbá, színesebbé teheted az asztalt. Az elkészítésükhöz pedig maximum fél órát kell a konyhában töltened.

kerti parti szervezés

„Csináld magad” színes saláta

A válogatósabb vendégekre tekintettel készíthetsz olyan zöldség kompozíciót, ahol az egyes zöldségek külön tálkában helyezkednek el, így ízlés szerint összerakhatja mindenki magának a saját salátáját. Ha ügyesen helyezed egymás mellé a kisebb edényeket, igazán látványos lesz a végeredmény. Válassz minél színesebb zöldségeket – paradicsomot, brokkolit, kukoricát, jégsalátát, sárgarépát, paprikát, olívabogyót, avokádót, stb. Ezekhez többféle öntetet kínálj: vásárolhatsz a boltban előre elkészített önteteket, de akár otthon is pillanatok alatt összedobhatsz egy-két különbözőt. Az egyik készülhet például joghurttal, fokhagymával, sóval, borssal. A másik pedig citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal és némi zöldfűszerrel. Egy üveg balzsamecetet és olíva olajat mindenképpen tegyél az asztalra.

 Színes paradicsomsaláta

A grillen sült húsokhoz remekül illik ez a színes paradicsomsaláta. A koktélparadicsomokat - sárgát, zöldet, pirosat, feketét – alapos tisztítás után vágd félbe és helyezd egy nagyobb tálba. 1 kg paradicsomhoz vágj nagyon vékony szeletekre egy fél fej lilahagymát, majd némi balzsamecettel és olívaolajjal jól keverd el az egészet. Hűtőbe tenni nem szükséges, de ha van rá idő, nem baj, ha egy fél órát állni hagyod fogyasztás előtt, hogy kicsit összeérjenek az ízek. A vendégek számának függvényében növelheted vagy csökkentheted a mennyiségeket. Ha a lilahagymát mielőtt a paradicsomhoz kevernéd, kicsit besózod és hagyod állni, akkor kevésbé lesz erőteljes az íze – sosem lehet tudni, hogy alakul az este...

 

 Limonádé

Egy hatalmas átlátszó üvegtálba vagy kancsóba a szokott módon készíts limonádét (víz, cukor, citromlé – ízlés szerint). Vágj karikára, vagy ennél kisebb szeletekre egy-két narancsot, citromot és grapefruitot. Néhány mentalevél kíséretében az összes gyümölcsöt dobd a limonádéhoz. Legalább 2-3 órára tedd a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Vásárlásakor figyelj, hogy a gyümölcshéj emberi fogyasztásra alkalmas legyen! Helyezd az egészet az asztal közepére, gyönyörű színes látványt eredményez, nem beszélve arról, hogy a nyári hőségben az édes-savanykás jéghideg ital igazán nagyon finom. Ha úgy látod, hogy hosszúra fog nyúlni az este, akkor érdemes plusz egy adagot előre bekészíteni a hűtőbe, ha esetleg elfogyna. 

 

Málnás-jeges álom

Tegyél a fagyasztóba néhány órára egy kiló málnát (de lehet bármilyen más bogyós gyümölcs, akár vegyesen is, például ribizli, szeder, áfonya, stb.). Készíts málnaszörpöt, 1/6 arányban. Ez kicsit édesebb lesz, mint az ajánlott hígítás szerinti, de a hideg- és valószínűleg savanykás gyümölcs miatt ez nem baj. 1 kg gyümölcshöz, kb. három liter málnaszörpöt készítsünk. Közvetlenül asztalra kerülés előtt a fagyasztott gyümölcsöt öntsd hozzá a málnaszörphöz, amit már előtte szintén jól lehűtöttél. Ha felnőtteknek készült, akkor a kancsóba kerülhet egy kis vodka is, de csak óvatosan, mert a nagy melegben hamar a fejünkbe szállhat. Kiskanalat vagy szívószálat is adj hozzá. Gyönyörű piros színe az asztal dísze lehet. 

 


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések






New York Café TripAdvisor