EVENTREND CLUB
AJÁNLATKÉRÉS
| Szerző: Eventrend Központ

Csapatépítés – a szervezés

A csapatépítés korunk egyik alapvető összetartó eseménye, gyakorlatilag egyetlen cég vagy vállalkozás sem úszhatja meg, hogy évente egy-két alkalommal csapatépítő programot szervezzen a kollégáknak. Egy jó csapatépítő rendezvény eredményességét nem lehet elvitatni, de mire figyeljen az, akire rábízzák a csapatépítés megszervezését?

Csapatépítés programok

Előfordulhat, hogy valaki, akik még soha nem szervezett csapatépítőt, most kap a nyakkába egy ilyen megoldandót a napi feladatok mellé. Ilyenkor jön a szokásos kérdezősködés: hogy volt eddig, ki volt a lebonyolító, milyenek a tapasztalatok - az ember próbál információkat begyűjteni, ami alapján elindulhat. Egyéb forrás híján használhatja a böngészőt és igazából lutri, vajon jó céget választ-e.

Mit akarunk elérni a csapatépítővel?

A megfelelő rendezvényszervező cég megtalálása kardinális kérdés, ám előbb a szervezőnek kell tisztában lennie néhány igen fontos és alapvető kérdéssel, amelyre a válaszokat a főnökétől kell beszereznie.

Például az egyik legfontosabb tudni azt, hogy mi a célja a csapatépítőnek? Mindössze a vezetőség szeretné üzeneteit átadni egy ilyen rendezvény alkalmával, fűszerezve egy kellemes, játékos programmal, mely megerősíti az emberi erőforrás hatékonyságát és az összetartást, vagy talán más problémák jelentek meg: nem túl kellemes munkahelyi légkör, lojalitás hiánya, kommunikációs félreértések, pletykák–intrikák, csoportkonfliktus és még sokáig sorolhatnánk. Ezek mindegyike külön-külön és egyben is megtalálható, nem csak egy több száz fős vállalatnál, hanem az emberi természetből és a feladatok különbözőségéből fakadóan kisebb vállalkozások életében is. Hatásuk mérhető a teljesítmény visszaesésében, ezért érdemes mielőbb kihúzni a kígyó méregfogát és visszaterelni mindenkit a közös, hatékony útra.

Tisztázni kell azt is, hogy a csapatépítést egy- vagy több naposra tervezzük, és pontosan hol legyen a program: a közelben, vagy inkább messzebbre utaznánk? Tudni kell, mennyi pénz van minderre. Mivel a cég csapatépítéséről van szó, ilyenkor a dolgozók vendégek, tehát pontos elképzelésnek kell lennie arról, mennyi pénz jut az eseményre, beleértve a rendezvényszervezői munkát is.

A rendezvényszervező kiválasztása

Amint a fenti kérdésekre válaszokat kapott a szervezéssel megbízott dolgozó, elkezdheti keresni a megfelelő lebonyolító céget. Ha munkahelyi berkeken belül vagy ismerősök, szakmabeliek révén nem sikerült ránézésre megfelelő céget találni, akkor érdemes a világháló segítségét kérni. Olyan, már több éves, akár évtizedes tapasztalattal és kiterjedt referenciával rendelkező céget érdemes választani, amely már bizonyított a piacon. Ezeket a sikereket pedig egyetlen cég sem titkolja el az interneten, viszonylag könnyű a referenciák által felmérni azt, hogy mennyire megbízható, milyen jellegű munkákat végzett eddig és kik voltak a megbízóik.

2-3 jobb nevű, csapatépítésre szakosodott rendezvényszervező cégtől érdemes ajánlatot kérni. Az egyeztetésnél tudatni kell a rendezvényszervezővel az adott dolgozói gárda összetételét is, kitérve a korosztálybeli különbségekre és a beosztások sokszínűségére. Ha nagy korkülönbségek vannak adott kollektívában, vagy esetleg a gárdában fizikai és irodai dolgozók is vannak, arról tudnia kell a rendezvényszervezőnek. A kiválasztott cég olyan feladatokat és játékokat ajánl majd, amelyekben minden terület képviselője tud feladatot megoldani, és amelyben minden korosztály részt tud venni. A csapatépítő szervezők úgyis a sorsolás útján kialakítandó csapatok hívei, így biztosítva a klikkek felszámolását és a vegyes csapatok kialakítását. A feladatok és játékok pedig mindenkit meg kell mozgassanak.

 

Ha komoly és meghízható céggel szeretne együtt dolgozni egy emlékezetes és hasznos csapatépítőn, akkor válassza az Eventrend megoldásait. Itt kérhet ajánlatot csapatépítő rendezvényre, vagy egyéb céges rendezvényre.

A személyes egyeztetés

Ha megtörtént a főbb szempontok meghatározása, akkor személyes egyeztetés alapján tudunk benyomást szerezni a kiválasztott cégekről és ezután meghozni a döntést. Nyugodtan ragaszkodhatunk egy személyes prezentációhoz is, egy komoly csapatépítő cégnek ez nem kihívás, pláne, ha valóban figyelt az igényekre, és nem elhasznált sablonokkal akarja elbűvölni az ügyfelet, hanem igényre szabott elképzelésekkel érkezik.

Az időfaktor

Mivel jó munkához idő kell egy gyakorlott csapatépítős cégnek is, ezért nem árt idejekorán elkezdeni az egyeztetést. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy gyors reagálású cég esetében is kell másfél hónap, mire minden összeáll, egy lassabb döntéshozatali vagy elfoglaltabb vezetőség esetében inkább két és fél hónapra kell berendezkedni. Ez idő alatt minden részletre ki lehet térni, ráadásul helyszín és lebonyolító esetében is nagyobb a választás lehetősége.

Megvalósuló elképzelések – csapatépítésben is. Kérjen ajánlatot ide kattintva!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megvalósuló elképzelések

"Hisszük, hogy a 21. század vendéglátása már többről szól, mint enni és inni adni vendégeinknek. Programokkal, hangulatokkal és törődéssel kell fűszereznünk vendégeink életének eseményeit. Teljessé kell varázsolnunk az étkezés és az együtt töltött idő élményét! Gazdagítanunk kell vendégeink mindennapjait és megadni számukra mindazt, amit az élet szépségeiből megadhatunk."

Nagy Gábor

Eventrend - Megvalósuló elképzelések


New York Café TripAdvisor